همکاری ایران و روسیه مدتی است که رنگ جدیدی به خود گرفته و چارچوب های محکم تری را پیدا کرده است، شب گذشته نیز وزیر نفت از سرمایهگذاری ۴.۵ میلیارد دلاری پیمانکاران و سرمایهگذاران روس در ۷ میدان نفتی ایران خبر داد، موضوعی که به عنوان یک بازی دو سر برد برای هر دو کشور شناخته می شود.
نشست کارگروههای شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه با حضور کارشناسان گروههای مختلف کاری برای بررسی ظرفیتهای همکاری دوجانبه در روسیه آغاز بهکار کرد.
غولهای انرژی جهانی شامل اکسون موبیل و شورون، با بهره بردن از افزایش قیمت گاز طبیعی و سوخت که تورم را در سراسر جهان افزایش داده است، سود سه ماهه هنگفتی را گزارش کردند و باعث تجدید درخواستها برای دریافت مالیات بیشتر از این شرکتها شدند.
چندی پیش مدیرعامل شرکت ملی نفت از آغاز سوآپ فرآوردههای نفتی روسیه از خاک ایران خبر داد؛ موضوعی که به گفته کارشناسان درصورت فراهم شدن زیرساختهای لازم میتواند یک معادله طلایی برای هر دو کشور باشد.
کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: ما چندین میلیارد هزینه کرده و خط لوله را تا مرز پاکستان احداث کردیم، پاکستان هم به لحاظ شبکه وضع خوبی دارد و مشکلی برای دریافت گاز ندارد و تنها موضوع تفاهم با پاکستان است که بتوانیم گاز را با قیمت معقولی صادر کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از ایجاد ساخت ۱۰۰ شناور با سرمایهگذاری ایرانی خبر داد و گفت: اخیرا با برخی از کشورهای همسایه برای توسعه مشترک میادین نفتی وارد مذاکره شدیم و با یکی از کشورها کار مطالعات میادین مشترک را آغاز کردیم.
شرکت اکسون موبیل پس از اینکه دولت روسیه داراییهای این شرکت را پس از هفت ماه مذاکره درباره انتقال ۳۰ درصد سهم اکسون در یک پروژه نفتی بزرگ مصادره کرد، به طور کامل از روسیه خارج شد.
سفیر اسبق ایران در ترکیه با بیان اینکه در زمان احمدینژاد ثروت بزرگی به میزان ۸۰۰ میلیارد دلار به کشور رسید ولی تحولی در زیرساخت و ظرفیت ایجاد نشد، گفت: روسیه سه خط تا ترکیه دارد که میتواند ظرفیت آن را اضافه کند، ترکها هم نزدیکی زیادی به اروپا دارند. بنابراین اجرای پروژههایی در حد چند صد کیلومتر کار دشواری نیست، در نتیجه این پروژه سریع قابل اجرا ...
احمد اسدزاده، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت ایران که برای حضور در همایش هفته انرژی روسیه در مسکو بهسر میبرد، در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک از برگزاری مذاکرات با بعضی از شرکتهای خصوصی روسیه و اظهار تمایل این شرکتها برای همکاری برای تولید الانجی در حجم پایین در ایران خبر داد.
یک هفته پس از انتقاد واشنگتن از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش بزرگ تولید نفت، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو علیه هیچ کس در بازارهای انرژی عمل نمی کند و به دنبال توازن بین عرضه و تقاضا برای نفت است.
وزیر نفت گفت: در حوزه صادرات فرآوردهها، تهاتر و سوآپ از حوزه دریای خزر با بعضی از شرکتهای روسی شروع بهکار کردهایم و نزدیک ۱۰ میلیون تن ظرفیت تهاتر و سوآپ و صادرات فرآوردههای نفتی در این حوزه داریم.
در سفر وزیر نفت به مسکو برای شرکت در همایش اقتصادی خزر، اجرای تفاهمنامه جامع با گازپروم پیگیری شد و آنطور که معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت اعلام کرده طرف روس در حال تدوین طرح جامع توسعه برای شش میدان نفتی و دو میدان بزرگ گازی کشور است و امیدواریم تا پایان سال شاهد امضای قرارداد باشیم.
اپراتور روسی خط لوله گازی ترک استریم از لغو مجوز صادراتش توسط هلند خبر داد اما اعلام کرد به انتقال گاز ادامه خواهد داد و برای دریافت مجدد مجوز، درخواست داده است.
یک کارشناس بینالملل انرژی گفت: قرار بر این بود معاوضه نفت خام دریای کاسپین از مسیر بندر نکا تا خلیج فارس اجرایی شود، اما زمان میرکاظمی متوقف و مسیر باکو- تفلیس- جیحان در شرق مدیترانه که اتفاقا غیراقتصادی هم بود، فعال شد. چون عملیات معاوضه به دستور ایران متوقف شده بود، در نتیجه صادرات گاز از مسیر ایران به اروپا تحتالشعاع قرار گرفت.